Contentmanager

Je moet aan de content! Publiceren wat de klok slaat! Alleen met content kun je succesvol zijn!

Er wordt nogal wat geroepen over content. Marketeers buitelen over elkaar heen als het om dit onderwerp gaat. Laten we wel wezen, content is ook zeker niet onbelangrijk. Maar hoe ga je als bedrijf nou helemaal om met (grote hoeveelheden) content? Hoe organiseer je dat eigenlijk?

Voor die uitdagingen huur je mij in als freelance contentmanager.

Jouw content stroomlijnen

Als freelance contentmanager beheer ik de content voor jouw bedrijf. Er is altijd iets te plannen of publiceren. Soms als losstaand item, dan weer als onderdeel van een actie. Hoe dan ook, ik bewaar het overzicht en zorg dat al je content je doelgroep tijdig bereikt.

Je huurt me bijvoorbeeld in voor de volgende klussen:

  • Content plannen, beheren en publiceren
  • Contentstrategie opzetten
  • Contentteam en/of contentpartners aansturen

Heb je een uitdaging op het gebied van content en heb je daarbij hulp nodig?

Bel of mail me voor meer info!

Grote hoeveelheden content beheren en publiceren

Als freelance contentmanager help ik organisaties met het publiceren van content. Dat betekent schakelen tussen content creators, bureaus en/of andere partijen, maar soms ook met het in-house contentteam van een opdrachtgever. Verder houd ik het overzicht op grote hoeveelheden content.

Met de meeste cms-systemen kan ik prima uit de voeten, zodat al je content ook tijdig online staat. Voorbeelden van cms’en waarmee ik ervaring heb zijn WordPress, Drupal, Joomla en Magento. Ook op maat gemaakte contentmanagementsystemen maak ik me doorgaans snel eigen.

Je bereikt je doelgroep d.m.v. content

Als je weet waar je doelgroep zich online bevindt, bereik je jouw potentiële klanten eenvoudig door middel van content. Dat klinkt natuurlijk heel makkelijk, maar voor je het weet verzuip je in de berichten op je socialmediakanalen, blogs en YouTube-video’s.

Bijhouden wat wel en niet werkt is ook bijna een fulltime baan. Serieus met content aan de gang gaan kan dan ook nogal overweldigend zijn. Helemaal als het om veel content gaat. En hoe mooi het ook klinkt, je kunt beter 1 of 2 platforms góed gebruiken dan overal een beetje aan werken.

De volgende vraag is of je je content zelf maakt of die inkoopt. Je vindt echt overal specialisten die je meer dan graag helpen aan mooie foto’s, overtuigende teksten en bewegend beeld. Dan hoef je je zelf alleen druk te maken over de strategie die je voert.

Kies je stijl en val op met je contentstrategie

Want ja, veilig en zakelijk communiceren is leuk, maar je eigen uitgesproken stijl is nog veel leuker. Welke strategie past nou echt bij jou en bij je doelgroep?

Als je je eigen communicatiestijl kiest blijft dat eerder hangen. Verras je doelgroep en de kans dat mensen jouw content delen is veel groter. Wie weet gaat jouw filmpje wel viral!

Samen met jou en/of je team help ik je die strategie te bepalen. Je content moet matchen met je bedrijf en je doelgroep en je strategie moet realistisch zijn. Elke dag publiceren klinkt leuk en levert je vast bergen aandacht op, maar ben je daar wel klaar voor? En houd je het überhaupt vol op de lange termijn?

Vrijblijvend van gedachten wisselen met koffie?

In een persoonlijk gesprek leg ik je graag uit wat er allemaal kan en hoe dat dan werkt. Neem contact met me op (geheel vrijblijvend) en we drinken snel koffie. Ik drink hem het liefst zwart.