Videoclip voor campagne No Guts No Glory

Omdat stichting No Guts No Glory hele mooie en belangrijke dingen doet, was mijn antwoord op de vraag “Kun je een videoclip voor ons monteren?” een volmondig JA. Echt geen nanoseconde over nagedacht.

In het kort: een aantal muzikanten nam ‘No Guts No Glory’ van de Britse metalband Bolt Thrower op. Dit nummer was het lijflied annex de strijdkreet van No Guts No Glory-oprichter Sander Gerritsen.

Helaas is Sander er niet meer, maar zijn zus Ellen zet de stichting voort. Onder haar bezielende leiding zet de stichting met de hulp van talloze vrijwilligers mensen met kanker en hun mantelzorgers in het zonnetje door bijzondere belevenissen en wensen mogelijk te maken.

In augustus 2020 organiseerde de stichting bijvoorbeeld Jankfest voor Sharon Theuws, een dierbare vriendin van me. Midden in Corona-tijd, met lockdowns en allerlei andere beperkende maatregelen wist Ellen het met een groep mensen om haar heen klaar te spelen. In drie ongetwijfeld zenuwslopende weken organiseerde ze het enige festival van 2020 bij Nirwana in het Brabantse Lierop. Dit is zonder twijfel één van de meest bijzondere dagen die ik ooit heb mogen meemaken.

Jankfest kreeg veel aandacht in de pers en dat leidde tot meer wensverzoeken. De stichting had een boost nodig om die wensen te kunnen vervullen. De campagne #NoMusicNoGlory werd opgetuigd om meer mensen aan de stichting te verbinden en donaties binnen te halen. Een en ander zou op 1 oktober 2020 worden afgetrapt met een videoclip vol bn’ers en aandacht op o.a. KinkFM.

Afijn, terug naar de videoclip. In het kort kreeg ik een stortlading aan video’s, foto’s en een audiotrack om de clip te maken. En ongeveer 3 dagen…

Dat werden vooral nachten, want overdag moest er gewoon gewerkt worden. Tussendoor had ik een hotline met verschillende betrokkenen en uiteindelijk was de clip de avond voor de premiere af en goedgekeurd.

Ik heb zelden ergens zo graag aan meegewerkt!

Eén Reactie

Voeg een reactie roe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *